REFERENTIES

Ankie van Steen
Project- en programmamanager | eigenaar Shared Productions

“Sylvia is een verrijking voor je programmateam. Haar grondige kennis van programmamanagement, scherpte, perfectionisme, geduld en eerlijkheid brengen een programma naar het hoogste niveau. Ze durft kopje onder te gaan en weet de "omgeving" van het programma nauwkeurig in kaart te brengen en legt daarmee een krachtig fundament. Daarnaast is zij een echte verbinder, iemand die werkelijk contact maakt, bevraagt, tijd voor je maakt en aandacht geeft. Deze rol is zeer waardevol in een programmateam”.

Joost wildenberg
mANAGER LIEMERIJE

Sylvia heeft Liemerije ondersteund in de voorbereidingen op het openen van een nieuwe woonetage. Sylvia legt gemakkelijk contact en verbinding met mensen en heeft in een korte tijd laten zien snel tot de kern van het vraagstuk te kunnen komen. Tevens is zij erg gericht op het aanbrengen van focus en samenhang. In het voorbereiden en begeleiden van een klankbordgroep met stakeholders was Sylvia de out-of-the-box denker die door gebruik te maken van creatieve werkvormen dit ook bij anderen stimuleerde.

pim cuijpers
projectmanager | lean change agent asml

Sylvia heb ik ervaren als iemand die echt aandacht heeft voor de mensen waar ze mee samenwerkt. Wat ik heb ervaren is dat ze de gesprekspartners aankijkt in het gesprek, vragen stelt, samenvat wat er gezegd wordt en toetst of ze het goed begrijpt. Ze heeft een inspirerende en uitgesproken visie op veranderen, communicatie en project- en programmamanagement waarbij de aandacht voor mensen volledig terugkomt. Ze blijft in het programma continu aandacht hebben voor 'Wat willen we eigenlijk bereiken?'. Ze heeft oog voor zowel resultaat als effect en kijkt meer naar het best haalbare resultaat dan het ogenschijnlijke beste resultaat. Het was een genot om met haar te hebben mogen samenwerken en gun dat ook anderen.

Susan van de Laak
Projectleider | programmamanager

Sylvia heeft zich bij Mitros als communicatiestrateeg ingezet. Vanaf dag 1 pakt ze direct, efficiënt en effectief de klussen op. Ze is betrouwbaar en houdt het simpel. Daarmee zorgt ze voor rust. Ze weet goed waar haar eigen kracht ligt en zorgt dat anderen in het team ook in hun kracht komen. Haar betrokkenheid bij huurders en stakeholders is zeer hoog. Ze is er van doordrongen dat luisteren naar en in gesprek zijn met de klant en stakeholder ervoor zorgt dat Mitros echt het verschil kan maken. Ze heeft hier een duidelijke inspirerende visie op.

Geertje Pruijsers
Supervisor of the board design academy eindhoven | director marketing antea group

De afgelopen jaren diverse malen zeer succesvol met Sylvia samengewerkt. Een vakvrouw, die zegt wat ze doet en doet wat ze zegt. Werkt vanuit de kern van de organisatie en het vak. Weet medewerkers samen te brengen. En de organisatie op de juiste wijze uit te dragen. Ken haar als zeer integer en betrokken.

Dirk-Jan de Bruijn
directeur De Innovatiecentrale | spreker | auteur meerdere managemenboeken

 "Ik mag al een aantal jaren met veel plezier participeren in de examencommissie van de leergang Strategisch Programmamanagement van de AOG School of Management | Rijksuniversiteit Groningen. Waarbij wij als doorgewinterde professionals de cursisten aan de hand van hun paper aan de tand voelen of ze kunnen spelen met de leerstof. Of ze er als het ware boven staan: of ze hun eigen praktijktheorie hebben ontwikkeld. Bij onze examens (2014|2015) mocht ik kennismaken met Sylvia Kessen. Zij had écht goed nagedacht over het onderwerp ‘effectieve programmacommunicatie’ – een prachtig voorbeeld van een heuse praktijktheorie! Ze had de vraag ‘Hoe kun je programmacommunicatie zo effectief mogelijk laten zijn’ zo mooi en bondig geformuleerd dat ik haar heb gevraagd of ik gebruik mocht maken van haar inzichten in mijn recente boek ‘Vastgeroeste patronen doorbreken’ (Scriptum)."